Pindahman Partnered Driver

Hello boss! Cuba kamu fikir, selalu time pulang balik rumah dengan ofis, tiada kita dapat apa-apakan, minyak bekurang , itu harga minyak pula naik mcm roket! Sekarang di Sabah ada satu logistik platform - Pindahman.  Buka jak Pindahman APPS , accept job dari app time balik rumah pun boleh dapat ba!

Bah cuba pikir lagi, kalau tiap hari lalu jalan yang sama, terus kamu ada APP Pindahman dan ada order masuk , terus dapat untung duit, dapat cover duit minyak lagi! Kalau kamu rajin lagi, hilang suda satu masalah! Ringan kepala, Best kan?!

" Pindahman telah memenangi TOP 10 dalam pertandingan “Dream Factory Startup Contest”, mempunyai pengalaman dalam bidang logistik melebihi 20 tahun, dan telah berjaya mencipta sebuah logistik platform berdasarkan APP yang  PERTAMA  di SABAH! "

SYARAT KELAYAKAN MENJADI PINDAHMAN PARTNERED DRIVER 

  • Warganegara Malaysia (Kad Pengenalan Biru)

  • Berumur 18 tahun dan ke atas

  • Mempunyai lesen kenderaan (Sekurang-kurangnya mempunyai Lesen P dan ke atas)

  • Mempunyai kenderaan sendiri

  • Tiada rekod jenayah lampau PDRM

CARA DAFTAR SEBAGAI PINDAHMAN PARNTERED DRIVER

  • Sila muat turun Pindahman APP 

Copy of Untitled.png
Copy of Untitled.png

For Personal Driver: 

Klik

SIGN UP

I'm a driver

Pilih

Personal Driver

Pilih

Dalam Seksyen ini, sila isikan info kamu dengan lengkap. 

photo1665106102.jpeg

Seksyen ini tidak semestinya diisikan. 

Seksyen ini adalah untuk isikan referral code kawan yang introduce kamu Pindahman.

In APP Step        : Personal Details

1

photo1665106876.jpeg

Sila gambarkan IC gambar anda dan lengkapkan personal info kamu 

- Fullname dalam IC
- IC. No
- Area kamu base sekarang
- Postal Code
- Bank Account


* Sila ambil gambar & dokumen dengan jelas dan tulin. Aplikasi anda akan ditolak jika didapati palsu atau kabur. Anda perlu mendaftar semula lagi.  

Dalam Seksyen ini, Sila ambil gambar seperti Contoh ini.

photo1665107386.jpeg

* Backend operator akan mengambil masa dalam 24 jam untuk check dan approve kamu.

photo1665107746.jpeg

* Lepas submit Step 1, kamu akan nampak Grey Button

photo1665108006.jpeg

*Jika approved, kamu akan nampak Oren Button.

In APP Step        : Vehicle Details

2

photo1665108591.jpeg

Sila lengkapkan vehicle info kamu dan ambil gambar dengan jelas.

- License Plate No.
- Jenis Kenderaan
- Roadtax Expiration Date
- Puspakom Expiration Date
- Puspakom Kereta Insurans 
- Gambar Driving License 
- Gambar Kereta (Depan, Side, 45  )
- Gambar Roadtax
- Gambar Insurans
- Gambar Puspakom

* Kalau kereta anda tidak mempunyai lisen Puspakom, kamu tidak perlu isikan seksyen Puspakom (Expiration Date & Gambar)

30.png
32.png
33.png

Front

45 

Side

Contoh tersebut untuk Seksyen Gambar Kereta.

In APP Step        : Examination

3

Sila menonton Training Video dan jawab soalan Exam. 

* Jika anda mendapat kurang daripada 80%, kamu dianggap GAGAL dalam exam. Kamu perlu mengambil Exam sekali.

In APP Step        : Top Up for Account Activation

4

*Sebelum start terima job, kamu semestinya mempunyai Vest dan motorbag (jika anda seorang motor rider).

photo1665056380 (1).jpeg
photo1665111049.jpeg

For First Time Top Up, join our program sekarang!

Top up RM 150 and GET

- Vest 
- RM 100 Credit E-Wallet
OR Motor Bag

* Valid sampai 31 OCT 2022 atau Stock Habis
 

Jika anda tidak menyertai Program tersebut, anda boleh juga:

- Top up RM 25 untuk aktifkan akaun.
- Beli Vest (RM 65)
- [Motor Rider SAHAJA] Beli Motor Bag (RM 120)

IMG_1936.JPG

MUAT TURUN SEKARANG

Copy of Untitled.png
Copy of Untitled.png

Ingin mengetahui lebih lanjut? Menonton ba video video di bawah !

Masih tidak berapa jelas siapa Pindahman? Apa Pindahman buat?

Pindahman ni #dariSabahuntukSabah

Ingin tahu extra detail apa macam partnered driver mendapat pendapatan dalam Pindahman? Bha jom tengok video ini !

Videos di bawah menerangkan langkah-langkah untuk register driver di APP 

Step 1: Isi Personal Info

Step 2: Isi Info Kereta